Magyarország első számú védjegy szakkönyve – közérthetően

Talán a “Védjeggyel a csúcsra!” az első olyan könyv, amely egy, az ügyvédek által is sokszor misztikusnak tartott jogterületet könnyedén, érthetően mutat be. Elég zsebünkbe, vagy ruhánkra nézni, magunk is tapasztaljuk, hogy mennyire körülvesznek a védjegyek. Akár hisszük, akár nem, a védjegyek a mi vállalkozásunkat is segíthetik! Hogyan? Megtudható a könyvből!

Védjeggyel a csúcsra

Ajánljuk e könyvet

  • Vállalkozóknak, akiknek vannak vagy lesznek versenytársaik,
  • Ügyvédeknek, jogászoknak,
  • Marketingeseknek, akik márkanevet adnak, brandet építenek,
  • Védjegyek, márkák iránt érdeklődőknek.

Előszó

Egyesek szerint Isten első teremtő szavai már védjegyek voltak. „Isten szólt: Fiat lux! – Legyen világosság!” (Ter. 1. 3.) Mások szerint egy olasz autós és egy svéd hűtőszekrényes cég nyúlta le a teremtő igét, és jutott velük a csúcsra. Védjeggyel a csúcsra? Nem túlzás ez?

A Coca Cola cég piaci értékének közel 70 %-át a védjegy adja. És ez több híres cégről is elmondható. De mikor lesz az én cégem Coca Cola vagy BMW? Feltehetőleg soha! Okos névadással és ügyes védjegypolitikával azonban megelőzhetjük versenytársainkat! És nem csak hazánkban, hanem egész Európában! Kis nemzet polgáraként se legyen kisebbrendűségi érzésünk! Más országokban sem értenek jobban hozzá, külföldi versenytársaink sem tudnak többet!

Védjeggyel a csúcsra könyvMindenkinek a saját cégére, saját piaci területére kell alkalmaznia a könyvből szerzett ismereteket. Jelen sorok szerzője is védjegypolitikájának köszönhetően előzte meg Európa egymillió ügyvédjét, amikor megkapta többek között az attorneys.eu (attorneys=ügyvédek) domaint. Majd a sikert megismételte Ázsiában is az attorneys.asia domain megszerzésével. Vagy szűkebb területénél, a védjegyjognál maradva, európai védjegyjogász versenytársai „helyett” az ő irodája szerkeszti az Európai Unió legnagyobb angol nyelvű védjegyportálját, a trademark.eu-t.

Magunkra vagyunk utalva Európában. Aranybányáink már nem lesznek, de földünk, vizünk, agyunk kitűnő. Sajnos ez utóbbi sincs teljes biztonságban. Akadályozza meg, hogy munkája gyümölcsét más szüretelje le! Bárcsak minél több magyar meg tudná védeni piacát! Hívja fel e könyvre barátai figyelmét is, mert sokszor elég egy jó védjegy a biztonsághoz!